Ozon i ozonowanie

Podam Wam kilka ważnych wiadomości na temat ozonu i ozonowania. Warzywa i owoce, które kupuję, nawet te, które mam na swojej działce poddaje ozonowaniu. Pestki dyni czy słonecznika kasze do pieczenia chleba, do gotowania, ryby czy inne produkty staram się również ozonować.

Po co????

Oto kilka praktycznych zastosowań ozonu. Dokładne instrukcje jak stosować, ile minut jaki produkt czy pomieszczenie znajdują się zawsze w  razem z gwarancją w opakowaniu produktu!!!

A więc:  

   Poprzez silne utlenianie ozon działa bakteriobójczo ,wirusobójczo i grzybobójczo. Poprzez natlenianie poprawia metabolizm i odżywianie tkanek ,aktywizuje system odpornościowy.

  Usuwa organiczne i nieorganiczne zapachy z pomieszczeń.

  Ozon nie maskuje zapachów ,lecz je usuwa.

  Nawet niewielkie stężenia ozonu zmniejszają lub usuwają:

 -Odór papierosowy oraz inne zapachy organiczne i nieorganiczne;

 -Grzyby tworzące pleśnie np. na ścianach ,zapachy stęchlizny, choroby skóry, jamy ustnej. Eliminuje się też zarodniki grzybów i skutki działania są długotrwałe;

 -Roztocza powodujące zakażenia bakteryjne, stany zapalne, choroby bakteryjne, gnicie żywności itp.;

 -Pestycydy ,fungicydy, azotany oraz pleśnie i grzyby z warzyw i owoców;

-Hormony, anaboliki i inne zanieczyszczenia w mięsie, drobiu, owocach morza;

ODDZIAŁYWANIE JONÓW UJEMNYCH:

 -Wytrącają alergeny, pyłki kwiatowe, roślinne i roztocza;

 -Jonizują ujemnie prozdrowotnie powietrze;

 -Wytrącają kurze, pyły i pyłki z pomieszczeń domowych, biurowych, handlowych itp.;

– Wytracają pyłki i alergeny od ptaków i zwierząt domowych ;

Ozon  O3 jest gazem nietrwałym . Generatory ozonu o wydajności do 500mg na godz. są bezpieczne w stosowaniu.

 WAŻNE WSKAZÓWKI

Ozonujemy w szklanych, porcelanowych  lub plastikowych naczyniach. Nie ozonujemy w naczyniach : miedzianych, aluminiowych i żelaznych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *