Chleb z samych ziaren

                Chleb z samych ziaren bez glutenu zakwasu i drożdży

Dla ludzi ,którzy jedzą jajka ☺))

Na przepis tego cudownego chleba wpadłam gdzieś w internecie ,nie podam Wam strony ,z której go mam ,bo przepisałam sobie a nie wkleiłam .Potrzeba jest matką wynalazku i przypominania sobie tego ,co gdzieś kiedyś czytaliśmy, widzieliśmy i tak też było w moim przypadku.

Mieli przyjść goście a mój chleb gryczano-jaglany zajmuje dużo czasu –więc upiekłam ten. Oto przepis:

1 szklanka orzechów laskowych

1 szklanka orzechów włoskich

1 szklanka migdałów

1 szklanka siemienia lnianego 

1 szklanka słonecznika 

1  szklanka pestek dyni

1 łyżeczka soli

5 jajek

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką .Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę –keksówkę nakładamy mieszankę.

Pieczemy 50-60min z termoobiegiem (ja tak piekłam) w temperaturze 170 stopni.

Zostawiamy do wystygnięcia!!!

Smacznego!!!